Vepřová žebírka s javorovým sirupem
Suroviny
- 1500 g Vepřová žebra
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 hrnek Sirup javorový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1203 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 89 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 303.8 mg
- Draslík 993.9 mg
- Vláknina 265.3 mg
- Vitamín A 265.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme javorový sirup s rajčatovým protlakem a hořčicí. Vmícháme koření, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme.
-
2
Omytá žebírka urovnáme do pekáče nebo na plech s vyšším okrajem a zalijeme připravenou marinádou. Pečeme v troubě na horním roštu při teplotě 200 stupňů Celsia. (Žebírka můžeme i grilovat na venkovním grilu.)
-
3
Po 30 minutách plech vyjmeme z trouby a odstraníme vypečený tuk. Snížíme teplotu na 180 stupňů Celsia a žebra pečeme ještě 45 minut.
-
4
Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.