Marinované sušené ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 189 g
- Tuky 2 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 152 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1392 mg
- Vláknina 26951.5 mg
- Vitamín A 26951.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr smícháme s 250 ml vody a za postupného ohřívání necháme zcela rozpustit. Poté odstavíme a necháme zcela vychladnout, přidáme skořici a víno. Uvedeme k varu a ihned odstavíme.
-
2
Sušené ovoce nasypeme do mísy a zalijeme sirupem, přidáme hřebíček a kůru z citrónů. Marinujeme v chladu 4 hodiny.
-
3
Servírujeme chlazené.