Omeleta s hlemýždi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Játra husí
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 6 g Pažitka
  • 40 g Šalotka
  • 30 g Lanýž
  • 100 g Hlemýždi v nálevu
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 751.1 mg
  • Draslík 315.4 mg
  • Vláknina 304.5 mg
  • Vitamín A 304.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlemýždě propláchneme a nechme okapat. Šalotku pokrájíme na drobné kousky a necháme podusit s hlemýždi na rozpálené pánvi. Dusíme 10 minut za mírné teploty.

  • 2

    Lanýž oloupeme a nasekáme nadrobno, přidáme k hlemýžďům. a dusíme další 3 minuty. Poté přidáme husí játra pokrájená na kostičky.

  • 3

    Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.

  • 4

    Vejce vyšleháme v lehkou pěnovou směs. Máslo rozehřejeme na velké pánvi a poté na něj nalijeme vajíčka. Usmažíme omeletu, kterou z poloviny naplníme připravenou náplní.

  • 5

    Posypeme sekanou pažitkou a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu