Omeleta s hlemýždi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 22 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 751.1 mg
- Draslík 315.4 mg
- Vláknina 304.5 mg
- Vitamín A 304.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlemýždě propláchneme a nechme okapat. Šalotku pokrájíme na drobné kousky a necháme podusit s hlemýždi na rozpálené pánvi. Dusíme 10 minut za mírné teploty.
-
2
Lanýž oloupeme a nasekáme nadrobno, přidáme k hlemýžďům. a dusíme další 3 minuty. Poté přidáme husí játra pokrájená na kostičky.
-
3
Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
-
4
Vejce vyšleháme v lehkou pěnovou směs. Máslo rozehřejeme na velké pánvi a poté na něj nalijeme vajíčka. Usmažíme omeletu, kterou z poloviny naplníme připravenou náplní.
-
5
Posypeme sekanou pažitkou a ihned servírujeme.