Zapékané čekanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 23 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 235.5 mg
- Vláknina 6240 mg
- Vitamín A 6240 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanky omyjeme a odkrojíme kořeny. Necháme 10 minut povařit ve vroucí vodě s citrónovou šťávou. Povařené čekanky necháme velice dobře okapat.
-
2
Bešamelovou omáčku ohřejeme a vmícháme do ní žloutek.
-
3
Okapané čekanky srolujeme do plátku šunky, naskládáme do zapékací nádoby a přelijeme omáčkou.
-
4
Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C 12 minut.