Zapékané čekanky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 400 g Čekanka
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 300 ml Omáčka bešamelová
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 235.5 mg
  • Vláknina 6240 mg
  • Vitamín A 6240 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanky omyjeme a odkrojíme kořeny. Necháme 10 minut povařit ve vroucí vodě s citrónovou šťávou. Povařené čekanky necháme velice dobře okapat.

  • 2

    Bešamelovou omáčku ohřejeme a vmícháme do ní žloutek.

  • 3

    Okapané čekanky srolujeme do plátku šunky, naskládáme do zapékací nádoby a přelijeme omáčkou.

  • 4

    Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C 12 minut.

Komentáře k receptu