Polévka s vůní venkova
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 179 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 415.4 mg
- Vláknina 11686.2 mg
- Vitamín A 11686.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu omyjeme, oloupeme a očistíme a pokrájíme na menší kousky.
-
2
Máslo necháme rozehřát v hrnci a přidáme pokrájenou zeleninu, přiklopíme pokličkou a dusíme 20 minut.
-
3
Poté přilijeme vývar, osolíme, opepříme a uvedeme k varu.
-
4
Poté zaklopíme pokličkou a vaříme 30 minut.
-
5
Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na proužky. Obojí přisypeme k polévce, přidáme bylinky a vaříme 30 minut.
-
6
Před podáváním opepříme a osolíme dle chuti.