Polévka s vůní venkova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 200 g Kedlubna
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 6 g Petržel - nať
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 179 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 415.4 mg
  • Vláknina 11686.2 mg
  • Vitamín A 11686.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu omyjeme, oloupeme a očistíme a pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Máslo necháme rozehřát v hrnci a přidáme pokrájenou zeleninu, přiklopíme pokličkou a dusíme 20 minut.

  • 3

    Poté přilijeme vývar, osolíme, opepříme a uvedeme k varu.

  • 4

    Poté zaklopíme pokličkou a vaříme 30 minut.

  • 5

    Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na proužky. Obojí přisypeme k polévce, přidáme bylinky a vaříme 30 minut.

  • 6

    Před podáváním opepříme a osolíme dle chuti.

Komentáře k receptu