Bramboráková pizza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 13 g
- Sodík 594 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 94.7 mg
- Draslík 806.8 mg
- Vláknina 9784.9 mg
- Vitamín A 9784.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si bramborákové těsto, můžeme do něj přidat nějakou uzeninu. Vodu z těsta hodně slijeme.
-
2
Těsto vložíme na vymaštěný plech nebo na pečící papír a pečeme v troubě, dokud bramborák nezezlátne. Poté naskládáme navrch na kolečka nakrájená rajčata a papriky, posypeme kukuřicí nebo olivami a dáme zapéct.
-
3
Těsně před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem a dáme dopéct.