Zelné noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 34 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 401.7 mg
- Draslík 429.9 mg
- Vláknina 12793 mg
- Vitamín A 12793 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vajec, smetany, soli a případně z trochy vody vypracujeme hladké těsto.
-
2
Pomocí lžičky vykrajujeme nočky a zaváříme je do osolené vařící vody. Nočky můžeme také nastrouhat na struhadle. Necháme přejít varem, ocedíme a propláchneme horkou vodou.
-
3
Zelí nakrájíme a na tuku podusíme do zlatohněda. Přidáme noky, sekanou petrželovou nať a pokrm osolíme.
-
4
Nakonec nakrájíme na kostičky slaninu, rozškvaříme ji a nasypeme na nočky.