Květák smažený s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 953 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 587.7 mg
- Vláknina 7520 mg
- Vitamín A 7520 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebereme na menší růžičky, omyjeme, vložíme do hrnce i s listy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme lžíci másla a na mírném ohni povaříme 8 minut. Růžičky vyndáme a necháme okapat. Každou růžičku namočíme v rozpuštěném másle, posypeme strouhankou a osmažíme v pánvi s rozehřátým máslem. Když máme květák usmažený, přilijeme do pánve po smažení rajčatovou omáčku, promícháme, prohřejeme a podáváme spolu se smaženým květákem.