Zelí na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Zelí hlávkové bílé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 15 g Sůl
  • 20 g Hřebíček
  • 50 g Cibule
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1285 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 30.7 mg
  • Draslík 373.4 mg
  • Vláknina 10063.3 mg
  • Vitamín A 10063.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo nakrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.

  • 2

    Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny a osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, nyní vložíme do pánve zelí, ochutíme větším množstvím mletého hřebíčku, promícháme a pozvolna dusíme přibližně 15 minut.

Komentáře k receptu