Zelí na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1285 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 30.7 mg
- Draslík 373.4 mg
- Vláknina 10063.3 mg
- Vitamín A 10063.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo nakrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
-
2
Zelí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny a osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme dozlatova, nyní vložíme do pánve zelí, ochutíme větším množstvím mletého hřebíčku, promícháme a pozvolna dusíme přibližně 15 minut.