Houbová polévka – jihočeská kulajda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 5 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 444.9 mg
- Vláknina 5439 mg
- Vitamín A 5439 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 933.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Čerstvé houby očistíme a petrželovou nať drobně nasekáme.
-
2
V půl litru vody, osolené špetkou soli, vaříme brambory s kmínem a houbami. Když jsou brambory poloměkké, vlijeme mléko s rozšlehaným škrobem. Do hotové polévky vsypeme petrželovou nať.