Kyperské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 25 g
- Sodík 607 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 814.2 mg
- Vláknina 9840 mg
- Vitamín A 9840 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a důkladně propláchneme od škrobu. Na hlubší pánvi brambory osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme koriandr, sůl a pepř. Zalijeme vínem a vodou, vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud se většina vody nevyvaří.