Zeleninový briam

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř bílý
  • 50 g Petržel - nať
  • 500 g Lilek
  • 300 g Dýně
  • 400 g Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 550.4 mg
  • Vláknina 8975.5 mg
  • Vitamín A 8975.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky a osmažíme na másle z obou stran dorůžova. Pekáč vymažeme zbytkem másla a lilky na něj rozložíme. Všechnu ostatní zeleninu nakrájíme na plátky a postupně rozložíme na lilky, jednotlivé vrstvy přiměřeně osolíme a opepříme. Jako poslední rozvrstvíme plátky rajčat, posypeme prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou, zalijeme olivovým olejem a dáme přikryté alobalem zapéct do mírně vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu