Zeleninový briam
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 24 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 550.4 mg
- Vláknina 8975.5 mg
- Vitamín A 8975.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky a osmažíme na másle z obou stran dorůžova. Pekáč vymažeme zbytkem másla a lilky na něj rozložíme. Všechnu ostatní zeleninu nakrájíme na plátky a postupně rozložíme na lilky, jednotlivé vrstvy přiměřeně osolíme a opepříme. Jako poslední rozvrstvíme plátky rajčat, posypeme prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou, zalijeme olivovým olejem a dáme přikryté alobalem zapéct do mírně vyhřáté trouby.