Zelné závitky vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1128 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 49.9 mg
- Draslík 320.2 mg
- Vláknina 6586.7 mg
- Vitamín A 6586.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelí odloupneme svrchní povadlé listy a vybereme šest větších zdravých listů. Spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno a vložíme do mísy, přidáme dušenou rýži, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vejce a strouhaný sýr. Vše promícháme a tuto směs poklademe přiměřeně na spařené listy, zabalíme do závitku a obalíme gázou, nebo obvazem. Provázek by je rozřízl. Závitky vložíme do vroucího vývaru, osolíme a vaříme 10 minut.
-
2
Hotové závitky zbavíme obvazu.