Čekanková kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Bramborová kaše
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Čekanka
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Bešamel
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 152.2 mg
  • Draslík 279.8 mg
  • Vláknina 5603.7 mg
  • Vitamín A 5603.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku omyjeme a nakrájíme nahrubo. Vložíme ji do vroucí smetany, osolíme, opepříme, přidáme mletý muškát, přilijeme bešamel a povaříme 20 minut. Smetanu necháme hodně vyvařit. Odstavíme z ohně, propasírujeme přes síto, přimícháme rozkvedlané žloutky, lžíci másla a teplou bramborovou kaši. Dobře promícháme a podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu