Čekanka na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1430 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 26.1 mg
- Draslík 471.9 mg
- Vláknina 10505.5 mg
- Vitamín A 10505.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanku omyjeme a nakrájíme nahrubo, slaninu na tenké plátky.
-
2
Pekáček vysteleme plátky slaniny, přidáme čekanku, posypeme solí, pepřem, mletým muškátem, podlijeme vývarem, navrch položíme zbylé plátky slaniny. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Po 15 minutách přidáme lžíci másla a zalijeme bešamelem. Zvolna dopečeme.
-
3
Podáváme jako přílohu k masu.