Čekanka na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Čekanka
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1430 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 26.1 mg
  • Draslík 471.9 mg
  • Vláknina 10505.5 mg
  • Vitamín A 10505.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku omyjeme a nakrájíme nahrubo, slaninu na tenké plátky.

  • 2

    Pekáček vysteleme plátky slaniny, přidáme čekanku, posypeme solí, pepřem, mletým muškátem, podlijeme vývarem, navrch položíme zbylé plátky slaniny. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Po 15 minutách přidáme lžíci másla a zalijeme bešamelem. Zvolna dopečeme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu