Garnátová polévka s rýžovými kopečky
Suroviny
- 40 g Cibule
- 300 g Garnát obecný
- 100 g Žampiony čerstvé
- 20 g Anglická slanina
- 5 g Petržel - nať
- 10 g Cibulka jarní
- 200 g Rýže předvařená (parboiled)
- 5 g Česnek
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Kapie
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1.25 l Vývar rybí
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Chléb konzumní
- 2 polévková lžíce Kečup jemný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1610 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 157.9 mg
- Draslík 659 mg
- Vláknina 3976.8 mg
- Vitamín A 3976.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme rýži. Mezitím očistíme a oloupeme garnáty a žampiony. Cibuli, česnek a petržel jemně nasekáme, papriku a slaninu nakrájíme na proužky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme zeleninu spolu se slaninou, 5 minut restujeme. Přisypeme mletou papriku, kmín a chlebovou strouhanku, mícháme další minutu. Pak přidáme rajský protlak, zalijeme vývarem, dobře promícháme. Přidáme žampiony a zvolna za stálého míchání vaříme, až polévka mírně zhoustne. Asi 2 minuty před dovařením vložíme garnáty a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.
-
3
Polévku podáváme s kopečky vařené rýže, které zdobíme jarní cibulkou.