Hříbky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 160 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 600 g Hříbky čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 ml Omáčka rajčatová
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 810.8 mg
  • Vláknina 5100 mg
  • Vitamín A 5100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, lehce obalíme v mouce. Rajčatovou omáčku naředíme trochou vývaru, přimícháme do ní strouhaný sýr.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme plátky hříbků, lehce orestujeme. Přendáme do pekáčku, zalijeme rajčatovou šťávou se sýrem a dáme zapéct. Zapékáme asi tak 15 minut.

  • 3

    Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu