Pečené brambory s jelitem a hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibulka jarní
  • 50 g Anglická slanina
  • 200 g Vepřové jelítko
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 26.5 mg
  • Draslík 1342.9 mg
  • Vláknina 22639.8 mg
  • Vitamín A 22639.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme také na tenké proužky. Rozmarýn omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a slaninu osmahneme dokřupava. Brambory, cibuli a rozmarýn pečeme na slanině 20 minut, osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

  • 2

    Jelito nakrájíme na kolečka. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Rozpálíme zbytek másla a jelita s hruškami na něm krátce opečeme. Servírujeme s pečenými bramborami a slaninou.

Komentáře k receptu