Pečené brambory s jelitem a hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 29 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 26.5 mg
- Draslík 1342.9 mg
- Vláknina 22639.8 mg
- Vitamín A 22639.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme také na tenké proužky. Rozmarýn omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a slaninu osmahneme dokřupava. Brambory, cibuli a rozmarýn pečeme na slanině 20 minut, osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
-
2
Jelito nakrájíme na kolečka. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Rozpálíme zbytek másla a jelita s hruškami na něm krátce opečeme. Servírujeme s pečenými bramborami a slaninou.