Hříbky na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Šalotka
  • 30 g Strouhanka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 160 g Chléb konzumní
  • 500 g Hříbky čerstvé
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1336 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 29 mg
  • Draslík 687.5 mg
  • Vláknina 2263.5 mg
  • Vitamín A 2263.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nakrájíme nadrobno, hříbky na plátky, slaninu na malé kostičky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny, plátky hříbků a pár minut pozvolna smažíme, až se tekutina odpaří, přidáme šalotku, osmahneme a zasypeme strouhankou, podlijeme troškou vývaru a dusíme, dokud pokrm nezhoustne. Je-li příliš hustý, přilijeme vývar. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti a zakápneme citronovou šťávou.

  • 3

    Hříbky podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu