Hříbky na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1336 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 29 mg
- Draslík 687.5 mg
- Vláknina 2263.5 mg
- Vitamín A 2263.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nakrájíme nadrobno, hříbky na plátky, slaninu na malé kostičky.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny, plátky hříbků a pár minut pozvolna smažíme, až se tekutina odpaří, přidáme šalotku, osmahneme a zasypeme strouhankou, podlijeme troškou vývaru a dusíme, dokud pokrm nezhoustne. Je-li příliš hustý, přilijeme vývar. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti a zakápneme citronovou šťávou.
-
3
Hříbky podáváme s chlebem.