Chřest zapečený s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 10 g Sůl
  • 600 g Chřest zelený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1370 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 45.3 mg
  • Vláknina 670 mg
  • Vitamín A 670 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest očistíme, omyjeme a v osolené vodě 15 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Chřest naskládáme do pekáčku ve vrstvách, kdy každou vrstvu pokapeme máslem a posypeme strouhaným sýrem. Poslední vrstvu zakapeme máslem, posypeme posekanými ořechy a teprve nyní posypeme sýrem. Zapékáme 10 až 15 minut, až sýr zezlátne.

Komentáře k receptu