Artyčoky plněné husími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1314 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 146.8 mg
- Draslík 748.8 mg
- Vláknina 17370 mg
- Vitamín A 17370 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky očistíme, odřízneme horní části, ořežeme dřevnaté části a spodní části vydlabeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, husí játra na malé kostičky, žampiony na plátky.
-
2
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme cibuli, žampiony a husí játra. Osolíme, opepříme a pozvolna smažíme asi 7 minut. Touto směsí naplníme spodní části artyčoků.
-
3
V pekáčku rozehřejeme zbylé máslo, zaprášíme moukou, osmahneme, do pekáčku vyskládáme plněné artyčoky, zalijeme bílým vínem a zprudka víno téměř vyvaříme. Podlijeme vývarem a v troubě pečeme pozvolna zakryté asi 20 minut. Nyní pekáček odkryjeme a dopečeme odkryté. Podle potřeby podlijeme.