Tykvová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 40 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 21.8 mg
- Draslík 1683.4 mg
- Vláknina 13561 mg
- Vitamín A 13561 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 103.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev rozkrojíme, vyjmeme dužinu a rozmixujeme ji.
-
2
Česnek oloupeme, nasekáme najemno a osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a přidáme tykvovou dužinu. Zvolna asi 5min provaříme.
-
3
Poté vmícháme nasekané bylinky, dochutíme solí a pepřem.
-
4
Omáčka je vhodná k vřeténkům fusilli.