Polévka petrželová jemná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1062 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 41.1 mg
- Draslík 749.8 mg
- Vláknina 8827.2 mg
- Vitamín A 8827.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 168.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou petržel, česnek a asi tři minuty mícháme, pak zmírníme teplotu pomalu přiléváme vývar a za občasného míchání přivedeme do varu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit, až je petržel měkká.
-
2
Poté polévku rozmixujeme, vlijeme rozšlehané vejce s mlékem a ještě asi dvě minuty znovu povaříme.
-
3
Nalijeme na talíře a ozdobíme sekanou pažitkou.