Čekankové závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 6 g Petržel - nať
  • 20 g Strouhanka
  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Čekanka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 111.3 mg
  • Draslík 382.7 mg
  • Vláknina 4126.7 mg
  • Vitamín A 4126.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanky omyjeme a zbavíme košťálů. Poté je rozpůlíme a vyjmeme srdíčka. Srdíčka osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a jejich listy nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme zpěnit na rozpáleném másle. Potom k ní přisypeme pokrájené listy čekanek a necháme 2 minuty smažit. Pak přimícháme mleté maso, vejce a strouhanku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a sekanou petržel. Vzniklou směsí naplníme vždy jednu polovinu čekanky a druhou polovinu k ní přiklopíme.

  • 3

    Každou plněnou čekanku obalíme třemi proužky slaniny a přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Necháme péct při 200°C. Po pěti minutách pečení podlijeme čekanky vínem smíchaným s vývarem. Pečeme dalších 25 minut, přičemž závitky občas přelijeme výpekem.

Komentáře k receptu