Čekankové závitky
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 60 g Cibule
- 20 g Máslo čerstvé
- 6 g Petržel - nať
- 20 g Strouhanka
- 150 g Vepřové maso mleté
- 150 ml Víno bílé
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Čekanka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 25 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 111.3 mg
- Draslík 382.7 mg
- Vláknina 4126.7 mg
- Vitamín A 4126.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanky omyjeme a zbavíme košťálů. Poté je rozpůlíme a vyjmeme srdíčka. Srdíčka osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a jejich listy nakrájíme na nudličky.
-
2
Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme zpěnit na rozpáleném másle. Potom k ní přisypeme pokrájené listy čekanek a necháme 2 minuty smažit. Pak přimícháme mleté maso, vejce a strouhanku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a sekanou petržel. Vzniklou směsí naplníme vždy jednu polovinu čekanky a druhou polovinu k ní přiklopíme.
-
3
Každou plněnou čekanku obalíme třemi proužky slaniny a přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Necháme péct při 200°C. Po pěti minutách pečení podlijeme čekanky vínem smíchaným s vývarem. Pečeme dalších 25 minut, přičemž závitky občas přelijeme výpekem.