Plněné kedlubny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 27 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 1076 mg
- Vláknina 12249.8 mg
- Vitamín A 12249.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší kedlubny oloupeme a necháme povařit 10 minut ve vroucí, osolené vodě.
-
2
Poté vodu slijeme, necháme okapat a dužinu vydlabeme lžičkou.
-
3
Vydlabané kedlubny naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, zakryjeme pomaštěným alobalem a necháme péct při 230°C 18 minut.
-
4
Žampiony pokrájíme na menší kousky, smícháme s pokrájenou šalotkou, osolíme a opepříme a směs necháme osmahnout na rozpáleném másle.
-
5
Kedlubny naplníme žampionovou nádivkou a necháme zapékat při 250°C do zezlátnutí.
-
6
Servírujeme posypané sekanou petrželí.