Cizrna s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 80 g Celer - nať
  • 120 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 1000 g Cizrna
  • 1500 ml Voda pitná
  • 0.33333 kávová lžička Majoránka
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 204 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 165.1 mg
  • Vláknina 7557.4 mg
  • Vitamín A 7557.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu necháme den před přípravou máčet ve studené vodě.

  • 2

    Celer, cibuli, mrkev a pórek omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přivedeme k varu 1500 ml vody, nasypeme do ní cizrnu, na proužky nakrájenou slaninu a zeleninu. Ochutíme majoránkou, opepříme a osolíme. Směs vaříme na mírném ohni do změknutí cizrny a vyvaření většiny vody.

  • 3

    Po uvaření vyjmeme slaninu. Vařenou zeleninu s cizrnou rozmixujeme na kaši, dle chuti dosolíme a dopepříme. Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme dozlatova na rozpáleném sádle.

  • 4

    Cizrnovou kaši přendáme do zapékací mísy, posypeme osmaženou slaninou, polijeme rozpuštěným máslem a necháme asi 5 minut zapékat v troubě.

Komentáře k receptu