Cizrna s anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 204 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 30.8 mg
- Draslík 165.1 mg
- Vláknina 7557.4 mg
- Vitamín A 7557.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu necháme den před přípravou máčet ve studené vodě.
-
2
Celer, cibuli, mrkev a pórek omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přivedeme k varu 1500 ml vody, nasypeme do ní cizrnu, na proužky nakrájenou slaninu a zeleninu. Ochutíme majoránkou, opepříme a osolíme. Směs vaříme na mírném ohni do změknutí cizrny a vyvaření většiny vody.
-
3
Po uvaření vyjmeme slaninu. Vařenou zeleninu s cizrnou rozmixujeme na kaši, dle chuti dosolíme a dopepříme. Slaninu pokrájíme na proužky a osmahneme dozlatova na rozpáleném sádle.
-
4
Cizrnovou kaši přendáme do zapékací mísy, posypeme osmaženou slaninou, polijeme rozpuštěným máslem a necháme asi 5 minut zapékat v troubě.