Koláč z hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 14 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Houby čerstvé
  • 800 g Těsto na pizzu
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 893 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 120.5 mg
  • Draslík 1462.7 mg
  • Vláknina 23736 mg
  • Vitamín A 23736 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto rozdělíme na poloviny, jednu z nich vyválíme na plát o síle 5 mm a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu.

  • 2

    Houby očistíme a pokrájíme na menší kousky.

  • 3

    Přendáme do hrnce, zalijeme 200 ml vody a osolíme. Vaříme 15 minut.

  • 4

    Uvařené houby slijeme a necháme dobře okapat.

  • 5

    Máslo rozehřejeme a osmahneme na něm vařené houby, přidáme pepř, sůl, sekanou petržel, česnek a smetanu.

  • 6

    Necháme chvíli podusit, poté odstavíme z plotny a necháme vystydnout.

  • 7

    Houby přendáme do koláčové formy s těstem a překryjeme druhým plátem těsta. Spoje dobře přitiskneme k sobě.

  • 8

    Ve středu formy vykrojíme v těstu malé kolečko, kterým bude unikat pára z koláče. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 9

    Pečeme při 200°C 70 minut.

Komentáře k receptu