Krupková kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 186.2 mg
- Vláknina 5310 mg
- Vitamín A 5310 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupky dobře propláchneme a nasypeme do hrnce. Zalijeme pivem, přidáme cukr, skořici a přivedeme k varu. Za občasného míchání krupky pozvolna rozvaříme na kaši. Jak se bude tekutina odpařovat, podlijeme mlékem. Jakmile rozvaříme krupky na kaši, přidáme máslo a odstavíme. Máme-li v kaši ještě hrudky, můžeme ji rozmixovat.
-
2
Porce krupkové kaše na talíři posypeme cukrem se skořicí a pokapeme máslem.