Kopřivová polévka s bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Vepřový bok
  • 250 g Kopřiva
  • 1000 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 296.3 mg
  • Draslík 388.6 mg
  • Vláknina 9495 mg
  • Vitamín A 9495 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Bůček nakrájíme na kostičky, osmahneme v jíšce a zalijeme horkou vodou. Vaříme 30 minut. Po 15 minutách přidáme celé mladé kopřivy a dovaříme.

  • 2

    Kopřivy vyjmeme, posekáme, vrátíme do polévky, osolíme, opepříme, ještě krátce povaříme a odstavíme.

  • 3

    Do každého talíře rozklepneme 1 vejce a zalijeme porcí horké polévky.

Komentáře k receptu