Grilovaný humr s pikantní salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1133 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 323 mg
- Draslík 1036.5 mg
- Vláknina 2014.4 mg
- Vitamín A 2014.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpůlíme podélně humry. Postavíme si ho nejdříve na zadní část, velkým ostrým nožem prořízneme hlavu a postupujeme až k ocasu. Vyjmeme z hlavy šedý váček - ostatní se dá jíst. Válečkem na těsto rozbijeme klepeta a stejně připravíme i druhého humra. Rozpůlenou část posypeme kajenským pepřem a pokapeme olejem.
-
2
Na salsu rozpálíme olej a restujeme 5 minut cibulku, kapii a chilli papričku, aby změkly. Přidáme rajčatové pyré, okořeníme a přendáme do připravené mísy.
-
3
Rozpálíme grilovací mřížku na vysokou teplotu, položíme na ni humra rozpůlenou částí dolů a 3 minuty grilujeme, dokud mírně nezezlátne. Poté podáváme se salsou.