Skopové kotlety v aspiku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1471 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 71.1 mg
- Vláknina 2290.5 mg
- Vitamín A 2290.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety vložíme do vroucí vody a zprudka vaříme pár minut, kdy se utvoří pěna, kterou sebereme. Zmírníme oheň, přisypeme pepř, sůl, přilijeme trochu octa. Vaříme hodinu. Nyní přidáme celou mrkev, kousek celeru a cibuli. Vaříme 20 minut. Vývar procedíme, zeleninu nakrájíme na proužky, položíme na kotlety, ty vyskládáme vedle sebe do formy, do vývaru nasypeme želatinu, uvaříme podle návodu a kotlety jí přelijeme.
-
2
Necháme vychladnout a podáváme s pečivem.