Rybí salát s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Hořčice
  • 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 50 g Rajčata
  • 200 g Rohlíky celozrnné
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Chřest sterilovaný
  • 10 g Cukr moučkový
  • 400 g Mořská štika - filety
  • 20 ml Ocet vinný
  • 3 ml Omáčka rybí
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1655 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 356.3 mg
  • Vláknina 12192.5 mg
  • Vitamín A 12192.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mořské štiky vložíme do osolené vody a vaříme 7 minut, scedíme a nakrájíme na menší kousky. Vychladlé rybí maso vsypeme do mísy, přidáme okapaný nakládaný hrášek a nakládaný chřest. Přisypeme na kostičky nakrájené rajče, zalijeme rybí zálivkou a dáme vychladit.

  • 2

    Rybí zálivku si připravíme smícháním oleje, octa, cukru, špetky soli, pepře, hořčice a pár kapek pikantní rybí omáčky. Můžeme trochu naředit vodou.

  • 3

    Salát podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu