Rybí salát s chřestem
Suroviny
- 20 g Hořčice
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 50 g Rajčata
- 200 g Rohlíky celozrnné
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 100 g Chřest sterilovaný
- 10 g Cukr moučkový
- 400 g Mořská štika - filety
- 20 ml Ocet vinný
- 3 ml Omáčka rybí
- 40 ml Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1655 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 39 mg
- Draslík 356.3 mg
- Vláknina 12192.5 mg
- Vitamín A 12192.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z mořské štiky vložíme do osolené vody a vaříme 7 minut, scedíme a nakrájíme na menší kousky. Vychladlé rybí maso vsypeme do mísy, přidáme okapaný nakládaný hrášek a nakládaný chřest. Přisypeme na kostičky nakrájené rajče, zalijeme rybí zálivkou a dáme vychladit.
-
2
Rybí zálivku si připravíme smícháním oleje, octa, cukru, špetky soli, pepře, hořčice a pár kapek pikantní rybí omáčky. Můžeme trochu naředit vodou.
-
3
Salát podáváme s celozrnným pečivem.