Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 47 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 1053.7 mg
- Vláknina 3954.8 mg
- Vitamín A 3954.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm, společně s rozmačkaným česnekem, jehněčí kotlety z obou stran. Cca 2-3 min dohněda. Podlijeme vínem a 2 min podusíme.
-
3
Mezitím rozmícháme rajčatový protlak s hovězím vývarem a přilijeme k masu. Přidáme nahrubo nasekaný rozmarýn, černé olivy a dochutíme pepřem. Vše přemístíme do zapékací mísy a pečeme 30-40 min. Ihned podáváme.