Pravá čokoládová roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 16 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 161.8 mg
- Draslík 67.8 mg
- Vláknina 861.5 mg
- Vitamín A 861.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 180 stupňů předhřejeme troubu. Do mísy dáme žloutky a cukr a mícháme, dokud není směs krémová a hustá. Přimícháme čokoládu a mouku smíchanou s kakaovým práškem.
-
2
Šleháme bílky, dokud se nezačnou tvořit tuhé špičky, poté přidáme k čokoládovému těstu. Těsto vlijeme do vymazané a pečícím papírem vyložené formy na roládu. Pečeme 15 minut, dokud nezačne tuhnout. Poté vyklopíme na vlhkou utěrku posypanou krystalovým cukrem a srolujeme. Dáme stranou a necháme vychladnout.
-
3
Připravíme si náplň. Do malého kastrůlku dáme čokoládu a smetanu a na mírném ohni vaříme, dokud čokoláda nezměkne a nespojí se se smetanou. Přivedeme k varu, odstavíme a dáme stranou, aby náplň vychladla. Jakmile vychladne, vlijeme do misky ponořené do ledu a šleháme, dokud není krémová a hustá.
-
4
Poté rozbalíme roládu, namažeme náplní a znovu srolujeme. Podáváme nakrájenou na plátky.