Salát ze slanečků se smetanou
Suroviny
- 400 g Filé ze slanečka
- 120 g Brambory vařené
- 40 g Červená řepa sterilovaná
- 80 g Cibule
- 30 g Cukr moučkový
- 3 g Pepř černý mletý
- 50 g Okurky nakládané
- 60 g Jablka
- 15 g Petržel kudrnka
- 500 ml Mléko odtučněné
- 50 ml Ocet vinný
- 25 ml Voda pitná
- 80 ml Zakysaná smetana
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1140 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 50.9 mg
- Draslík 289.1 mg
- Vláknina 3915 mg
- Vitamín A 3915 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety ze slanešků namočíme do teplého mléka a necháme několik hodin máčet.
-
2
Filety omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky, vařené brambory a jablko také na kostičky, nakládanou červenou řepu na plátky, kyselé okurky a cibuli nadrobno. Ocet smícháme s vodou, osladíme a opepříme.
-
3
Do kameninové mísy vložíme maso, přidáme pokrájenou zeleninu, zalijeme octovým nálevem, přimícháme šlehačku a dáme vychladit.
-
4
Vychlazený salát rozdělíme na talířky, ozdobíme posekanou petrželkou a ke každé porci přidáme lžíci zakysané smetany obarvené šťávou z červené řepy.