Salát ze slanečků se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Filé ze slanečka
  • 120 g Brambory vařené
  • 40 g Červená řepa sterilovaná
  • 80 g Cibule
  • 30 g Cukr moučkový
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Okurky nakládané
  • 60 g Jablka
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 500 ml Mléko odtučněné
  • 50 ml Ocet vinný
  • 25 ml Voda pitná
  • 80 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1140 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 50.9 mg
  • Draslík 289.1 mg
  • Vláknina 3915 mg
  • Vitamín A 3915 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety ze slanešků namočíme do teplého mléka a necháme několik hodin máčet.

  • 2

    Filety omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky, vařené brambory a jablko také na kostičky, nakládanou červenou řepu na plátky, kyselé okurky a cibuli nadrobno. Ocet smícháme s vodou, osladíme a opepříme.

  • 3

    Do kameninové mísy vložíme maso, přidáme pokrájenou zeleninu, zalijeme octovým nálevem, přimícháme šlehačku a dáme vychladit.

  • 4

    Vychlazený salát rozdělíme na talířky, ozdobíme posekanou petrželkou a ke každé porci přidáme lžíci zakysané smetany obarvené šťávou z červené řepy.

Komentáře k receptu