Filety ze slanečků v nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1216 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 287.8 mg
- Vláknina 8463 mg
- Vitamín A 8463 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety vložíme do vlažného mléka a necháme pár hodin ležet, aby se zbavily části soli.
-
2
Filety omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Křen a karotku očistíme a nastrouháme nahrubo.
-
3
Vodu smícháme s octem, přivedeme k varu, osladíme, přidáme bobkový list a povaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout.
-
4
Nudličky masa vložíme do kameninové mísy, přisypeme cibuli, karotku, křen, ochutíme mletým novým kořením, zázvorem, zalijeme octovým nálevem a dáme vychladit.
-
5
Podáváme s celozrnným pečivem.