Karbanátky z filé z mořské ryby se sardelkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1924 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 223.4 mg
- Draslík 317.5 mg
- Vláknina 27584 mg
- Vitamín A 27584 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé necháme rozmrazit, zbavíme ho vody, pokrájíme na kostky, zakapeme citronovou šťávou a necháme pod fólií v chladničce zhruba dvacet minut.
-
2
Poté filé umeleme spolu se sardelkami, přidáme sůl, žloutek a sojovou mouku. Směs dobře promícháme a rozdělíme na čtyři díly. Z každého uděláme karbanátek, který obalíme v mouce, rozšlehaném bílku a ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji.
-
3
Jako přílohu volíme bramborovou kaši a salát.