Kapr na řecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Kapr obecný
  • 20 g Kečup
  • 40 g Olej rostlinný
  • 2 g Sacharin
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 ks Olivy zelené
  • 2 špetka Sůl
  • 2 plátek Salát hlávkový
  • 0.5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 520.6 mg
  • Vláknina 2641.2 mg
  • Vitamín A 2641.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, osolíme a naporcujeme. Vymačkáme šťávu z půlky citronu, uvařené slepičí bílky jemně nasekáme.

  • 2

    Rybu osmažíme na polovině oleje. Druhou polovinu oleje v mezičase smícháme s citronovou šťávou, vínem a kečupem. V malém rendlíku necháme směs přejít varem. Podle potřeby dochutíme umělým sladidlem.

  • 3

    Usmaženého kapra přeložíme na nahřáté talíře, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme sekanými bílky. Porce zdobíme plátkem salátu a olivou.

  • 4

    Jako přílohu volíme šťouchané brambory.

Komentáře k receptu