Salát z uzené makrely, pomerančů a čočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Čočka jedlá
  • 170 g Řeřicha
  • 400 g Makrela - filety
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Křenová pasta - Krenex
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 948.5 mg
  • Vláknina 18452.2 mg
  • Vitamín A 18452.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    30 minut vaříme ve velkém hrnci s vařící vodou čočku doměkka. Připravíme pomeranče, nařízneme svrchu i zespodu každý pomeranč. Slupku a bílou blanku odkrojíme a pomeranč rozdělíme na jednotlivé dílky. Ze zbytků pomeranče vymačkáme šťávu, kterou použijeme do dresinku - 4 lžíce křenové pasty, 4 lžíce rostlinného oleje, špetka soli a pepře - vše promícháme, přidáme pomerančovou šťávu.

  • 2

    Plátky pomeranče, řeřichu a kousky uzené makrely rozdělíme do servírovacích misek. Slijeme čočku a promícháme s dresinkem. Rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu