Salát z uzené makrely, pomerančů a čočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 23 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 948.5 mg
- Vláknina 18452.2 mg
- Vitamín A 18452.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
30 minut vaříme ve velkém hrnci s vařící vodou čočku doměkka. Připravíme pomeranče, nařízneme svrchu i zespodu každý pomeranč. Slupku a bílou blanku odkrojíme a pomeranč rozdělíme na jednotlivé dílky. Ze zbytků pomeranče vymačkáme šťávu, kterou použijeme do dresinku - 4 lžíce křenové pasty, 4 lžíce rostlinného oleje, špetka soli a pepře - vše promícháme, přidáme pomerančovou šťávu.
-
2
Plátky pomeranče, řeřichu a kousky uzené makrely rozdělíme do servírovacích misek. Slijeme čočku a promícháme s dresinkem. Rozdělíme do misek a podáváme.