Koláč s kachním masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Játra kachní
  • 250 g Slanina vepřová
  • 70 g Žampiony čerstvé
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 80 g Anglická slanina
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Kachní maso pečené
  • 180 g Okurky nakládané
  • 250 g Listové těsto
  • 50 ml Martell cognac
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 1841 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 329.8 mg
  • Draslík 229.1 mg
  • Vláknina 2451.7 mg
  • Vitamín A 2451.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní maso, játra a 200 gramů slaniny spolu umeleme ve strojku, přidáme vejce, nadrobno nakrájené žampiony, sůl, pepř, přilijeme koňak a vypracujeme nádivku.

  • 2

    Listové těsto vyválíme na silnější plát, ořízneme na velikost formy, formu vysteleme plátky slaniny, vložíme na ně listové těsto, rozetřeme nádivku, na povrch položíme několik slabých plátků anglické slaniny, koláč pokapeme máslem a dáme péct.

  • 3

    Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut, dokud slanina na povrchu nezezlátne.

  • 4

    Upečený koláč naporcujeme a ozdobíme plátky kyselé okurky.

Komentáře k receptu