Kasspatzle
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 115 g Sýr Gruyére
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná - Semolina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 32 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 420.1 mg
- Draslík 166.6 mg
- Vláknina 6918 mg
- Vitamín A 6918 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme hladkou mouku se semolinou. Přilijeme 4 vejce rozšlehaná s mlékem a 100 ml vody, okořeníme muškátovým oříškem, vše zpracujeme na pružné, trochu lepkavé těsto.
-
2
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cedníkem s většími otvory prolisujeme těsto přímo do vroucí vody a špecle vaříme 2-3 minuty. Po uvaření je propláchneme studenou vodou.
-
3
V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme špecle a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme zbylými rozšlehanými vejci a opepříme. Promícháme a restujeme ještě 2 minuty.
-
4
Pokrm upravíme na talíře a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.