Sluka na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Sluka lesní
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Šalotka
  • 60 g Slanina vepřová
  • 400 g Brambory vařené
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Víno červené
  • 150 ml Víno šumivé (sekt)
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1979 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 40.2 mg
  • Draslík 468.8 mg
  • Vláknina 4712.5 mg
  • Vitamín A 4712.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 520.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané sluky omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme máslem. Šalotku nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, karotku na kolečka.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu s šalotku, kráce orestujeme, zaprášíme moukou, přiložíme sluky, podlijeme červeným burgundským vínem, koňakem a šumivým vínem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se tekutina z poloviny neodpaří.

  • 3

    Potom přilijeme vývar a dopečeme. Povrch masa potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení zjemníme omáčku smetanou.

  • 4

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu