Uzená treska se špenátem a pancettou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Pancetta
- 450 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Zakysaná smetana
- 75 g Sýr Parmezán
- 800 g Treska uzená
- 30 g Strouhanka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1139 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 9578.4 mg
- Draslík 1029.9 mg
- Vláknina 4141.8 mg
- Vitamín A 4141.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou pancettu a smažíme asi 5 minut.
-
2
Přidáme omytý špenát a chvíli promícháváme. Potom vmícháme zakysanou smetanu, sůl, pepř a 3/4 nastrouhaného sýru. Vše krátce povaříme do zhoustnutí.
-
3
Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch položíme uzenou tresku bez kůže, zakapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a zbylým sýrem.
-
4
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, aby treska byla propečená a snadno se dělila.