Kvíčaly nadívané

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Játra husí
  • 20 g Slanina vepřová
  • 30 g Strouhanka
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 70 g Anglická slanina
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 400 g Bramborová kaše
  • 600 g Kvíčala
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 špetka Jalovec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2226 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 98.2 mg
  • Draslík 425.4 mg
  • Vláknina 3778.5 mg
  • Vitamín A 3778.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí játra nakrájíme nadrobno, přimícháme strouhanku a najemno pokrájenou slaninu. Kvíčaly omyjeme a do každé vložíme lžíci této nádivky, ptáky osolíme, opepříme a zabalíme do tenkých plátků slaniny.

  • 2

    Ptáky vyskládáme do pekáčku, přidáme lžíci másla, špetku tymiánu a mletého jalovce, podlijeme vínem a dáme péct. Jakmile se víno téměř odpaří, podlijeme vývarem a dopečeme.

  • 3

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu