Koroptev s telecí nožičkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 100 g Slanina vepřová
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Telecí nožičky
  • 600 g Koroptev
  • 150 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2036 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 97.2 mg
  • Draslík 474.7 mg
  • Vláknina 3407.5 mg
  • Vitamín A 3407.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koroptev naplníme kostičkami slaniny, osolíme, opepříme a zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny. Můžeme omotat nití, aby slanina lépe držela. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky a telecí nožičku nařízneme od kosti.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, orestujeme na něm cibuli, vložíme obalenou koroptev, telecí nožičku, podlijeme vínem a armaňakem, vložíme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, až se víno s koňakem téměř odpaří. Nyní přidáme žampiony, podlijeme vývarem a dopečeme. Občas podléváme vodou a 10 minut před koncem pečení sundáme z koroptve plátky slaniny a maso potřeme vypečeným tukem.

  • 3

    Upečenou koroptev naporcujeme, nožičku vykostíme a maso nakrájíme.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu