Dušené králičí maso s vařeným květákem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Králičí maso
  • 20 g Hrášek mražený
  • 60 g Cibule
  • 20 g Olej rostlinný
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Květák
  • 600 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 48.1 mg
  • Draslík 382.9 mg
  • Vláknina 2720 mg
  • Vitamín A 2720 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v 200 ml vody a necháme okapat. V jiném kastrolku vaříme 5 minut v 150 ml vody zelený hrášek, scedíme a hned prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli nahrubo posekáme, králičí maso pokrájíme na kostky.

  • 2

    V hlubokém rendlíku orestujeme cibuli, přidáme maso a sůl, chvilku smažíme, poté přilijeme 250 ml vody a pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v mléce a provaříme. Na závěr přidáme vařený květák s hráškem a dobře prohřejeme.

  • 3

    Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře k receptu