Králičí kýta pečená s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 518.2 mg
- Vláknina 1811 mg
- Vitamín A 1811 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby namočíme na 1 hodinu do 250 ml vody a poté doměkka uvaříme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Králičí kýtu osolíme.
-
2
V hlubším rendlíku orestujeme cibuli, přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Vlijeme 150 ml vody, přidáme špetku pepře, bobkový list a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Během pečení maso obracíme, přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme vodou.
-
3
Když je maso měkké, vyjmeme ho na mísu. Šťávu zredukujeme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a dobře rozmícháme s vodou z hub. Poté omáčku přecedíme, vložíme do ní maso, posekané vařené houby a chvíli dusíme.
-
4
Jako přílohu volíme vařené brambory a zeleninový salát.