Králičí hřbet pečený s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 200 g Králičí maso
  • 15 g Olej rostlinný
  • 10 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 381.2 mg
  • Vláknina 969.5 mg
  • Vitamín A 969.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nahrubo nasekáme. Králičí hřbet osolíme a opepříme.

  • 2

    V hlubším rendlíku orestujeme cibuli s česnekem, poté přidáme hřbet, který opečeme ze všech stran. Maso zalijeme 200 ml vody a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení maso v pekáči obracíme a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zredukujeme na tuk, ten zaprášíme moukou a chvíli smažíme. Poté zašleháme 100 ml vody a provaříme.

  • 3

    Králičí hřbet naporcujeme, vložíme do omáčky a necháme řádně prohřát.

  • 4

    Jako přílohu volíme knedlíky a zeleninový salát.

Komentáře k receptu