Králičí hřbet pečený s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 381.2 mg
- Vláknina 969.5 mg
- Vitamín A 969.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nahrubo nasekáme. Králičí hřbet osolíme a opepříme.
-
2
V hlubším rendlíku orestujeme cibuli s česnekem, poté přidáme hřbet, který opečeme ze všech stran. Maso zalijeme 200 ml vody a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení maso v pekáči obracíme a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zredukujeme na tuk, ten zaprášíme moukou a chvíli smažíme. Poté zašleháme 100 ml vody a provaříme.
-
3
Králičí hřbet naporcujeme, vložíme do omáčky a necháme řádně prohřát.
-
4
Jako přílohu volíme knedlíky a zeleninový salát.