Dušený králičí předek se sušenými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Králičí maso
  • 120 g Cibule
  • 20 g Olej rostlinný
  • 10 g Houby sušené
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 605.9 mg
  • Vláknina 3289.5 mg
  • Vitamín A 3289.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme na 1 hodinu do 150 ml vody. Česnek utřeme se špetkou soli. Maso osolíme, opepříme a posypeme špetkou mletého kmínu. Cibuli nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na oleji restujeme cibuli, dokud nezrůžoví. Poté přidáme maso, osmažíme po všech stranách. Vlijeme namočené sušené houby i s vodou a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké, podle potřeby přilijeme vodu. Na závěr přidáme utřený česnek a trochu povaříme.

  • 3

    Jako přílohu volíme dušenou rýži.

Komentáře k receptu