Dušený králičí předek se sušenými houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 605.9 mg
- Vláknina 3289.5 mg
- Vitamín A 3289.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby namočíme na 1 hodinu do 150 ml vody. Česnek utřeme se špetkou soli. Maso osolíme, opepříme a posypeme špetkou mletého kmínu. Cibuli nakrájíme na kostičky.
-
2
Na oleji restujeme cibuli, dokud nezrůžoví. Poté přidáme maso, osmažíme po všech stranách. Vlijeme namočené sušené houby i s vodou a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké, podle potřeby přilijeme vodu. Na závěr přidáme utřený česnek a trochu povaříme.
-
3
Jako přílohu volíme dušenou rýži.