Karbanátky z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2063 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 716.1 mg
- Draslík 764.1 mg
- Vláknina 5717 mg
- Vitamín A 5717 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a vidličkou je rozmačkáme. Žampiony pokrájíme nadrobno, vařené brambory rozšťoucháme. Všechno spolu promícháme, přidáme vejce, sůl, pepř a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme koule velikosti karbanátků, dlaní je trochu zploštíme, lehce obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.
-
2
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.